Stemmen?

afbeelding van Blen
Nederlands
Forums: 

Wordt er straks nog gestemd, of gaan we onze stempasjes gebruiken om in de ochtend onze koffie niet te laten morsen op tafel?


Ik vind het persoonlijk schitterend hoe lijsttrekkers allerlei mooie verhalen verzinnen over de economie, welzijn, ouderen, criminaliteit ect, en dat ze daar hun best om gaan doen, met de beloftes erbij dat het ook allemaal mogelijk is. 
We denken deze vicieuze cirkels van recessies en andere geld gerelateerde onzin te verbreken, maar wij zijn juist de mensen, als de cirkel bijna gestopt is met draaien, weer een flinke slag er aan geven zodat alles weer opnieuw begint. 
afbeelding van AmazingDreams

Ik heb toch maar gestemd, op de piratenpartij.


Afgelopen maanden heb ik goed nagedacht en de conclusie getrokken dat we nou eenmaal in dit systeem zitten. Ik wil me zolang het nog duurt toch in beperkte mate conformeren aan dit systeem. De economie gaat niet zomaar veranderen. Hoe het geregeld wordt, hoe minimaal de verschillen ook, wel. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik afzie van TZM, alleen dat ik toch wil zorgen dat ik zo goed mogelijk kan (over)leven hier.

Ik loop hier nu bijna een halve eeuw rond en geloof in democratie maar niet in politiek. 

Politiek is een te plaats gebonden bezigheid en levert kortstondige oplossingen en oplossingen voor problemen die er niet zijn. Deze oplossingen hebben altijd een link met Valuta waardoor de wereld geregeerd word door de mensen die dat beheersen. Dit principe is aardig in de olieramp van Nigeria te herkennen.
Dus blijf ik bij het standpunt dat een keus in de politiek (lees: geld) geen middel is om de wereld te veranderen. 
Volgens mij is Blanco de beste keuze indien je bewust bent dat je een aardbewoner bent.

afbeelding van Blen

Ik begrijp je punt.

In dit systeem worden de fouten steeds zichtbaarder en zichtbaarder naarmate de problemen persoonlijker worden in de bevolking. Het begrip "dat gebeurd niet bij ons" kan door steeds minder mensen worden gezegd. dit zien we in Europese landen die moeite hebben met de euro tot aan de amerikanen die objectiever worden over de american dream. Maar het punt is dat het systeem wel allesomvattend is, en dat er bij iedereen een zekere vorm van comfort te vinden is in dit systeem. Hierdoor kunnen mensen (hoe slecht ze het systeem ook vinden) op hun eigen manier het systeem toch beschermen voor mensen die het willen veranderen. 
Zelf ben ik ook bezig om het bewustzijn niveau over dit soort zaken te verhogen, en zie ook dat het erg moeilijk is om dit patroon te veranderen. Als we kijken naar een presidentverkiezing, is het relatief makkelijker om daar verandering in te krijgen(dat denken we tenminste). Dit is omdat we hierbij wel een visuele voorstelling kunnen maken waarbij het wel allemaal beter wordt met de volgende verkiezingen. Bij dit laatste wordt er vanuit gegaan dat de president allesomvattend is en dat vanuit hem alles wordt bepaald. Daar zit het fout!
Dit is als dweilen met de kraan open, en constant iemand kiezen als president omdat hij beweerd dat hij de beste dweiler is van het land... Wij hebben dus nog niet door dat de kraan dicht kan...

Maar hoe negatief het ook klinkt, toch zie je steeds meer mensen die hier bewust over worden, en dat er juist verandering moet komen in het geldsysteem en dat we onze grondstoffen op een duurzame manier moeten gebruiken. 
fabels als "er is geen genoeg eten voor iedereen op aarde" gebruiken we alleen zodat we ons niet slecht gaan voelen als we volle borden opscheppen en de helft weggooien...

Dus ik begrijp je punt om te conformeren in dit systeem (dat doe ik zelf in zekere zin ook), maar het conform zal voor de meerderheid van de mensen uiteindelijk liggen bij de zoektocht naar iets anders. en dan zal het allemaal snel gaan.