Wie zijn we?

Ons adres is beheerd door een groot aantal actieve leden. Deze mogelijkheid biedt de zekerheid van contact. De onderstaande mailadressen geven de mogelijkheid voor persoonlijk contact.

CORE MEMBERS

Dennis Ruhe

Rol: Coördinator IT-Team
Over: Ik ben een echte autodidact op het gebied van IT. Toen ik 12 was bouwde ik mijn eerste 'website' en ik ben sindsdien altijd bezig geweest met het sleutelen aan computers, websites en games.
Facebook: https://www.facebook.com/AmazingDreams1
Email:

Kees de Jong

Rol: Internationaal aanspreekpunt Zeitgeist Nederland, Z-TV coördinator (pilot episode in Q1 2015), lid IT-team, coördinator mediateam
Over: Na het zien van de oproep om bij de beweging aan te sluiten in Zeitgeist Addendum zocht ik de beweging op. In 2009 nam ik een kijkje bij ZDay 2009, in 2010 was ik een van de organisatoren van ZDay en de landelijke coördinator tot aan 2011. Ik hou me bezig op verschillende gebieden van het maken van animaties en het editen van films tot aan het organiseren van evenementen. Mijn motivatie om actief te blijven bij de beweging is omdat dit een van de weinige groepen is die oplossingsgericht denkt. Buiten de kaders van het huidige systeem. Andere organisaties zoeken met alle goede bedoelingen oplossingen door middel van nieuwe wetten of het inzamelen van donaties om symptomen van problemen de kop in te drukken. Deze oplossingen hebben weinig effect en zorgen niet voor de verandering die nodig is om voortgang te maken. Zeitgeist biedt oplossingen die technologisch haalbaar zijn en niet de focus richt op de symptomen maar op de hoofdoorzaken van onder andere armoede, oorlog, ongelijkheid en milieuvervuiling om maar een paar onderwerpen te noemen. Deze oplossingen zijn ook wetenschappelijk onderbouwd en bewezen, dit voorkomt ook een eindeloos debat. De informatie is daar voor ieder om op te nemen en te verifiëren. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als systeemprogrammeur voor een complex en krachtig computersysteem.
Email:

Ferdinand Lang

Rol: Coördinator Amsterdam (Noord-Holland)
Over: Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de invloed van de omgeving op menselijk gedrag. Ik heb daar een passende studie voor gekozen en werk nu als rehabilitatie gericht maatschappelijk werker voor kwetsbare doelgroepen. Ik merk aan de lijve dat dit huidig systeem erg beperkt is en ben overtuigd geraakt via Zeitgeist dat we een veel beter werkend socio-economisch systeem kunnen creëren. Daar zet ik me voor in en hoop meer gelijkgezinden te kunnen ontmoeten.
Facebook: https://www.facebook.com/ferdinand.vanlang
Email:

Ugur Ertas

Rol: Coördinator Rotterdam
Over: Ik woon te Rotterdam en volg aan het Albeda Collega de studie Applicatie ontwikkelaar.
Email:

Thijs Bruins Slot

Rol: Coördinator Regio Twente (Co-coördinator Vertaalteam)
Over: Sinds ik drie jaar geleden de film Zeitgeist Addendum heb gezien, zie ik alles vanuit een heel ander perspectief en met alles wat ik doe zweeft de zeitgeist gedachte ergens in mijn achterhoofd rond. Ik zet me dan ook met hart en ziel in voor deze beweging en voor het verspreiden van de onderliggende ideeën. Op het moment hou ik me vooral bezig met de coördinatie van het vertaalteam en het opzetten van een zeitgeist afdeling in de regio Twente. Ondanks dat ik mezelf als een tamelijk verlegen persoon beschouw ben ik altijd wel in voor een dagje gezellig flyers uitdelen op straat en gesprekken aangaan over de ideeën die mij blijven boeien. Naast Zeitgeist ben ik vooral druk met mijn studie Biomedische Technologie aan de universiteit van Twente en in mijn vrije tijd doe ik onder andere aikido. Je kan altijd met vragen over wat dan ook bij mij terecht!
Email:
Email regio Twente:

Serf Doesborgh

Rol: Coördinator Limburg
Over: Nadat ik Zeitgeist Addendum had gezien ging er een wereld voor mij open. Mijn visie van de wereld werd gestroomlijnd en ik werd me meer en meer bewust van onze huidige situatie. Ik gebruikte documentaires, lezingen en boeken om meer te weten te komen en zodoende kwam ik ook in contact met andere mensen. Het delen van informatie en het streven naar een doel met gelijkgestemde motiveerde mij enorm en dat doet het nog steeds. Ik hoop m.b.t. Zeitgeist veel andere mensen te ontmoeten en samen meer bewustzijn te creëren. Ben je benieuwd wat Zeitgeist is of wil je daadwerkelijk iets gaan doen stuur me dan een mailtje en samen kunnen we het bewustzijn in Limburg gaan vergroten! .
Email:

Robert Schram

Rol: Algemeen promoter
Over: Hallo ik ben Robert Schram en ik ben nu zo'n 3 jaar betrokken bij de Zeitgeist Beweging. De reden hiervoor is dat het RBE-gedachtegoed uitstekend aansluit bij mijn eigen overtuigingen. Ik heb reeds lange tijd forse twijfels aan het huidige (verouderde) consumptieve monetaire rente op schulden 'groei'-systeem en ben er van overtuigd dat we het als gemeenschap beter, met minder belasting voor mens en natuur, kunnen regelen. De Zeitgeist-films hebben mij inzichtelijk gemaakt hoe de werkelijke verhoudingen binnen de geld-creatie-sectoren liggen, iets waar ik voorheen een vaag vermoeden over had. Een oneindig 'groei'-model op een eindige wereld laten 'functioneren' dat werkt niet (meer) en het is hard nodig dat mensen hier zich van bewust worden. De grenzen van de Aarde en het systeem zijn bereikt, sterker nog, reeds dik overschreden. Er zijn uitstekende nieuwe modellen voorhanden die we als tussenstap naar een RBE zo in kunnen voeren. Denk aan een Onvoorwaardelijk Basis Inkomen of een werkweek van 21-uur. Om het bewustwordingsproces te bespoedigen werk ik mee als promotor van/voor het transitieproces, dit doe ik overigens ook bij andere bewegingen zoals een Free World Charter en The Venus Project. .
Email:

Nederlands