'Zeitgeist Active!', de activisme-site voor Zeitgeist!

Direct doorgaan naar het Activisme-gedeelte

'Your beliefs don't make you a better person, your behaviour does.'

'3.Actief worden!': naar alle verwachting is er een visie op de wereld ontstaan waarvoor je je in wilt zetten. Een visie die niet aansluit op de manier waarop we de wereld vandaag vormgeven. Tijd om samen aan die nieuwe toekomst te werken!
Hier enkel van op de hoogte zijn is niet voldoende willen we werkelijk verandering realiseren. Na '2.Verander' is het aan ons samen om deze verandering vorm te geven.

Op onze vorige website was er via het forum de mogelijkheid met elkaar in discussie te gaan, om elkaar te vinden en zo actie te ondernemen. Dit bleek niet te werken en veelbelovende initiatieven en activisme vonden veelal hun teloorgang in niet-productieve discussies. Ook voor diegene die werkelijk actief wilden ondernemen vroeg het veel van de vrijwilliger om het hele forum zo bij te houden. Een directe email naar coördinatoren of "> belaste vervolgens de coördinatoren zoveel in hun tijd en energie dat een duurzamere oplossing nodig was: 'Zeitgeist Active!'

De meest voorkomende vragen zijn 'Ik woon in ... . Wie woont er bij me in de buurt?' of 'Wat vinden jullie van het idee om ...?'. Met de nieuwe website kan je kijken welke andere leden er in jouw regio zijn en zo zelf contacten aangaan. Of je nodigt iedereen eens uit voor een regionale bijeenkomst.
Maar, er is nog veel meer mogelijk! Via het blog kunnen we elkaar op de hoogte houden van wat we hebben gedaan. Schrijf vooral een verslagje, niets is zo motiverend als van elkaar te lezen wat we doen. Een leuke blog zullen we ook zeker op de voorpagina van zeitgeistbeweging.nl zetten! Iedere regio heeft een kalender, kan projecten starten en taken toewijzen om constructief aan iets te werken. Meld je zeker aan om te vinden en gevonden te worden, om deel te nemen aan of zelf iets op te starten. Zeitgeist, dat zijn we samen!

Deze nieuwe website is gericht op activisme en het daadwerkelijk ondernemen van initiatieven, zei het in de vorm van een lezing, elkaar vinden, een actie/evenement of anders. Deze nieuwe website is dus NIET de plaats voor discussies. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het forum. Om het overzichtelijk te houden verzoeken we je enkel aan te melden bij de regio(s) waarin je actief kan zijn. Mocht je willen reageren op iets in een andere regio, kan je dit regelen via de coördinator van de regio. Is er geen coördinator, wordt er zelf een!

Klik hier voor een walkthrough door het activisme-gedeelte. (PDF)

Extra uitleg bij diverse onderwerpen:
OpenAtrium Agenda - hoe te gebruiken?
Klik hier voor de afdelingen-handleiding. (Engels)
Klik hier om verder te gaan naar 'Zeitgeist Active!'.
Nederlands