Hoe raak ik betrokken?

Hoe raak ik betrokken?

De beweging zou stilstaan zonder actieve leden. Een "lid" is losjes gedefinieerd als iemand die het eens is met de uitgangspunten en aanpak van TZM (The Zeitgeist Movement) en vervolgens deelneemt in een chapter (geografische afdeling van de beweging), online dan wel lokaal. Echter, alle leden van de beweging stellen hun doorlopende zelfeducatie over de Zeitgeistgedachtegang als hun centrale bezigheid. Nogmaals "lidmaatschap" in de zin van een monetaire contributie of het invullen van een formulier is niet van toepassing. Als er een vorm van abonnement is, dan is het in de zin van deze zelfeducatie en bewustwording over de Zeitgeistgedachtegang.

Hierbij bieden de Zeitgeist oriëntatie meetups van het educatie-team sturing. De Zeitgeistbeweging zal je wanneer je hierom vraagt begeleiden en op die manier proberen te inspireren om je eigen leider te worden. Dit betekent dus dat de beweging jou uiteindelijk geen opdrachten gaat geven. Dit werkt ook andersom, regelmatig delen mensen ideeën met ons. Maar deze ideeën hebben touwtrekkers nodig, soms een budget, kennis en ga zo maar door, zonder dit blijven ideeën slechts mooie woorden. Proactiviteit, zelfleiderschap en zelfeducatie zijn dus wel een vereiste om betrokken te raken. Dit wil dus niet zeggen dat je jezelf geen voorstander kan noemen van Zeitgeist als je niet betrokken bent bij activiteiten. Slechts regelmatig Zeitgeist gerelateerde informatie delen op bijvoorbeeld Facebook helpt ons natuurlijk ook! 

Maar echt betrokken raken bij de beweging is dus een kwestie van participatie, wacht niet op een opdracht anderen. Beoordeel je eigen kwaliteiten op basis van je educatie, werk, hobby's en interesses wanneer je je afvraagt wat jij voor de beweging kan betekenen. Laat je inspireren door bijvoorbeeld het werk van de huidige teams; media-team, vertaal-teamIT-team, hydroponics-team en het educatie-team. Als je vragen of suggesties hebt of als je actief wil worden binnen een bepaalde regio of team(s) dan kan je onze contactpagina en forum bekijken of ons welkomstformulier invullen. Ook hebben we regelmatig meetings, zoals elke eerste zondag van de maand hebben we een internet meeting, iedereen is hierbij welkom. We bespreken in deze meetings de actuele voortgang van activiteiten. Voor andere meetings en events kan je onze pubieke kalender raadplegen.

So if you want a better world, you have to get up off your ass and make it better.
Jacque Fresco