Email

Email

Wanneer je een Zeitgeist emailadres hebt gekregen kan je hier op verschillende manieren gebruik van maken. De aangeraden manier is om dit via Gmail te doen. Je hoeft dan niet meerdere mailaccounts te checken, alles komt dan op dezelfde plek binnen. Het is meer dan slechts een 'forward' oplossing. Je kan namelijk binnen Gmail wisselen van mailaccount, zo kan je dus kiezen of je een mail wilt verzenden met je Zeitgeist adres of met je Gmail adres. Om dit in te stellen ga je naar je Gmail settings en vervolgens kan je de onderstaande stappen volgen.

Om mails te versturen ga je naar je Gmail settings en klik je vervolgens op "Add another email address you own".

Om mails te ontvangen ga je weer naar je Gmail settings en klik je vervolgens op "Add a POP3 mail account you own".

Standaard zal Gmail emails verzenden vanaf het Gmail adres. Je zal dus handmatig moeten switchen als je expliciet vanaf het Zeitgeist mailadres wil mailen. Dat kan door te klikken op het 'From' adres om vervolgens daar je Zeitgeist mailaccount te selecteren.

Je kan ook de onderstaande configuratie instellen in een mail client zoals Thunderbird.

  POP SMTP
Username voorletter.achternaam@zeitgeistbeweging.nl voorletter.achternaam@zeitgeistbeweging.nl
Server www39.totaalholding.nl mail.zeitgeistbeweging.nl
Poort 995 (SSL) 465 (SSL)

We maken gebruik van een aantal mailinglijsten, bijvoorbeeld het info adres. Als je hierin zit zal je regelmatig vragen krijgen van ge├»nteresseerden. Let dan alsjeblieft op het volgende:

  • Zorg ervoor dat het info adres blijft staan, maak gebruik van de 'reply-all' knop. Op deze manier weet iedereen dat het mailtje opgepikt is zodat vragen niet onnodig dubbel beantwoord worden.
  • Zodra de mail is beantwoord dan is dat ook de aangewezen TZM contactpersoon voor die mailwisseling, als iemand anders iets toe te voegen heeft kan die gene dat als suggestie 'off-list' mailen naar de TZM contactpersoon. Op die manier blijft het overzichtelijk.