TeamSpeak beleid

Algemene informatie

De Zeitgeistbeweging gebruikt TeamSpeak voor internet meetings. De nationale meetings vinden vonden plaats op de eerste zondag van de maand van 20:00 tot 21:00 uur (deze meetings worden niet meer georganiseerd wegens lage opkomst). Onze meetings worden bekendgemaakt via onder andere social-media. Check onze TeamSpeak installatie handleiding voor de technische details.

De internationale meetings vinden plaats op de laatste woensdag van de maand om 22:00 UTC. Actuele updates hierover worden gepost op de internationale TZM chapters Facebook pagina. De redenen dat TeamSpeak gebruikt wordt is omdat:

 • We volledige controle hebben over deze server.
 • 500 mensen kunnen tegelijk verbinden.
 • Het werkt op zowel Android, Linux, Windows en Mac.
 • TeamSpeak verbruikt weinig bandbreedte met goede geluidskwaliteit, zo kunnen mensen met minder snel internet ook verbinden.

Graag leggen we de nadruk op dat de TZM TeamSpeak server specifiek bedoeld is voor doeleinden die aansluiten op de Zeitgeistbewegingen.

Beleidsregels

 1. Behandel iedereen met respect. Beledigen, kleineren en/of ander onrespectvol gedrag is niet acceptabel.
 2. Verleid jezelf niet tot het overgaan tot persoonlijke aanvallen (ad hominem). Een ad hominem is een conflict waarin iemand de aanval opent op de persoon in plaats van het aanpakken van het onderwerp. Probeer niet te reageren op dergelijke aanvallen.
 3. Respecteer de specifieke categorie/kanaal aanduidingen binnen TeamSpeak. Dit geldt ook voor de agenda en beschrijving van het kanaal alsmede de inhoud van de discussie die op dat moment gaande is. Als je geen geschikt kanaal kan vinden en ben je van mening dat het een relatie heeft met het gedachtegoed van TZM? Check dan de beschrijving van het welkomst kanaal (welcome channel) daarin staan instructies voor het maken van je eigen (tijdelijk) kanaal. Je kan ook voor ondersteuning ook contact zoeken met een server admin als die aanwezig is.
 4. Respecteer de beslissingen van de moderators. Beslissingen zoals het moderaten en verwijderen van een kanaal, verzoeken aan gebruikers om een bepaalde discussie ergens anders voort te zetten, gebruikers te bannen, muten of uit het kanaal te zetten.
 5. Post geen individuele contact informatie tenzij deze al publiekelijk beschikbaar is. Tenzij je expliciet toestemming hebt gekregen van de desbetreffende persoon. Wees ook discreet met het posten van je eigen contact informatie zoals telefoonnummers. PM’s (private messages) zijn de meest voor de hand liggende manier om persoonlijke informatie uit te wisselen, indien nodig.
 6. Respecteer de tijdelijke kanalen (temporary channels). Tijdelijke kanalen verdwijnen vanzelf na verloop van tijd. Pogingen de verlooptijd van tijdelijke kanalen te verlengen kan resulteren in een ban door de admins. De server moet overzichtelijk blijven, tijdelijke kanalen zijn daarom met een reden van tijdelijke aard.

Server structuur

Check dit document voor een gedetailleerde uitleg over de server structuur.

Kanaal structuur

 • Het kan voorkomen dat een kanaal beveiligd is met een wachtwoord, contacteer je chapter- of team coördinator voor toegang.
 • Regionale en stedelijke chapter kanalen zullen gemaakt worden binnen de respectievelijke chapter van dat land.
 • Permanente kanalen kunnen per verzoek aangemaakt worden maar worden nog wel nagecheck door de GCA (Global Chapter Administration). Elke nationale chapter heeft het recht op een permanent kanaal.
 • De gedragsregels zijn van toepassing op alle kanalen zonder enige uitzondering.
 • Moderators zijn niet verantwoordelijk in het moderaten van conflicten binnen tijdelijke kanalen, team of chapter kanalen. Hun hoofddoel is het assisteren van de kanaal beheerders en het moderaten van het publieke kanaal en het welkomst kanaal.