Films & series

Zeitgeist: The Movie

Voor Peter Joseph, de maker van de Zeitgeist films, begon het allemaal met "Zeitgeist: The Movie" in 2007. Deze film was slechts een artistieke uitdrukking. Hij had niet de bedoeling of verwachting dat deze film zo populair zou worden. De Zeitgeistbeweging startte pas naar aanleiding van de tweede film "Zeitgeist: Addendum". De eerste Zeitgeist film heeft dus geen directe relatie met de Zeitgeistbeweging. Check onze FAQ voor meer informatie.

Zeitgeist: Addendum

In deze film uit 2008 werd The Venus Project gepresenteerd door Jacque Fresco. Het concept van een Resource Based Economy (RBE) werd naar voren gebracht als een mogelijke oplossing voor onze sociale en economische problemen. De Zeitgeistbeweging ontstond naar aanleiding van deze documentaire. Aan het einde van deze film deed Peter Joseph zijn oproep om bij de beweging aan te sluiten.

Zeitgeist: Moving Forward

Deze film die op 15 januari 2011 werd uitgebracht is de meest gedetailleerde film van Peter Joseph. Hij had geluisterd naar het commentaar dat hij kreeg over "Zeitgeist: Addendum". Het commentaar dat hij onder andere kreeg was dat er geen experts aan het woord kwamen. In "Zeitgeist: Moving Forward" komen deskundigen aan het woord over de onderwerpen die besproken worden. Bijvoorbeeld dr. Gabor Maté over verslavingen, professor Richard Wilkinson over sociale ongelijkheid, dr. James Gilligan over de aard van crimineel gedrag en sociale problemen en professor Robert Sapolsky over hoe onze omgeving invloed heeft op ons gedrag. Een tal van andere deskundigen komen verder nog aan het woord en behandelen ook andere onderwerpen.

De film werd gelijktijdig vrijgegeven in uitverkochte zalen in 60 landen met 31 vertalingen in 295 steden met in totaal 341 evenementen.

Zeitgeist: Requiem

Verwacht in maart 2024 maar helaas uitgesteld, meer info.