Raak betrokken

De Zeitgeistbeweging zou stilstaan zonder actieve leden. Een "lid", ook wel een sympathisant genoemd, is losjes gedefinieerd als iemand die deelneemt in een chapter (geografische afdeling van de Zeitgeistbeweging), online dan wel lokaal. Echter, alle sympathisanten van de Zeitgeistbeweging stellen hun doorlopende zelfeducatie over de Zeitgeistgedachtegang als hun centrale bezigheid. "Lidmaatschap" in de zin van een monetaire contributie of het invullen van een formulier is niet van toepassing. Als er een vorm van abonnement is, dan is het in de zin van deze zelfeducatie en bewustwording over de Zeitgeistgedachtegang.

Hierbij bieden de oriëntatie meetings van het educatie-team sturing. De Zeitgeistbeweging zal je wanneer je hierom vraagt begeleiden en op die manier proberen te inspireren om je eigen leider te worden. Dit betekent dus dat de Zeitgeistbeweging jou uiteindelijk geen opdrachten gaat geven. Dit werkt ook andersom, regelmatig delen mensen ideeën met ons. Maar deze ideeën hebben touwtrekkers nodig, soms een budget, kennis en ga zo maar door, zonder dit blijven ideeën slechts mooie woorden. Proactiviteit, zelfleiderschap en zelfeducatie zijn dus wel een vereiste om betrokken te raken. Dit wil dus niet zeggen dat je jezelf geen voorstander kan noemen van de Zeitgeistbeweging als je niet betrokken bent bij activiteiten. Slechts regelmatig gerelateerde informatie delen op bijvoorbeeld Facebook helpt ons natuurlijk ook!

Maar echt betrokken raken bij de Zeitgeistbeweging is dus een kwestie van participatie, wacht niet op een opdracht anderen. Beoordeel je eigen kwaliteiten op basis van je educatie, werk, hobby's en interesses wanneer je je afvraagt wat jij voor de Zeitgeistbeweging kan betekenen. Laat je inspireren door bijvoorbeeld het werk van de huidige teams; media-team, vertaal-team, IT-team, hydroponics-team en het educatie-team. Als je vragen of suggesties hebt of als je actief wil worden binnen een bepaalde regio of team(s), dan kan je onze contactpagina bekijken. Ook hebben we regelmatig meetings, zoals elke eerste zondag van de maand hebben we een chapter meeting, iedereen is hierbij welkom. We bespreken in deze meetings de actuele voortgang van activiteiten.