De aanslagen van 11 september zijn vandaag 20 jaar geleden. Het was een chaotische en dramatische dag die de wereld heeft getekend. Het is algemeen bekend dat er veel complottheorieën bestaan over deze invloedrijke dag. De eerste Zeitgeist film heeft hier ook uitgebreid aan meegedragen. Het is voor ons daarom belangrijk om aan te geven dat de Zeitgeistbeweging niet tot stand kwam naar aanleiding van de eerste film.

Graag geven we op een dag zoals deze aandacht aan de Zeitgeistgedachtegang in de context van 9/11. Het onderliggende probleem dat 9/11 als gevolg had is namelijk breder dan alleen moslimextremisten of een geheime schaduwregering. In beide scenario's, ongeacht welke verantwoordelijk is voor 9/11, hebben we te maken met een structureel probleem. Zolang we dit structurele probleem niet oplossen blijft de kans op een volgende 9/11 reëel. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij ons gedrag en hoe die gevormd wordt door de spelregels van onze economie. Willen we dat gedrag niet? Dan moeten we gaan nadenken over nieuwe spelregels.

Ook hebben we de indruk dat de 9/11 "truth" documentaires niet helemaal eerlijk zijn geweest, waardoor de kijker niet geheel tot eigen conclusies kon komen. Daarom delen we graag de onderstaande video's voor een bredere context van die fatale dag.

Vorige Bericht Volgende Bericht