Society is you.

If you change, you change society. the world. the future.

The Zeitgeist Movement (TZM) works to change the dominant cultural and social climate of our time. Hence the name "The Zeitgeist Movement". At our core, we are committed to a post-scarcity economic model that puts sustainability and efficiency at the heart of the well-being of society, in balance with nature.
Welcome to the website of the Dutch TZM chapter. Not all pages are available in English. Please visit the international website for English content.


Ontdek meer Raak betrokken

FAQ Doorzoek website

Onze kernwaarden

Wetenschap

Wetenschap is geïnteresseerd in het vinden van de beste schatting naar de waarheid. Tegelijkertijd erkent wetenschap dat vrijwel alles wat we weten herzien kan worden op basis van nieuwe informatie. Dit maakt wetenschap de beste methode die we kennen om tot beslissingen te komen.

Wetenschap

Technologie

In veel opzichten is technologische vooruitgang de primaire bron geweest in het verbeteren van onze levensstandaarden. Met deze trend in gedachten is het een logische stap om wetenschap en technologie te integreren in een nieuw sociaaleconomisch systeem dat onze potentie en welzijn optimaliseert.

Technologie

Natuur

We leven in een wereld die gedicteerd wordt door de wetten van de natuur. Hoewel onze begrippen hierover soms in twijfel getrokken kan worden weten we voldoende dat we hieraan gebonden zijn. Het overeenkomen tot beslissingen die in lijn staan met de natuurlijke processen is bevorderlijk en duurzaam.

Natuur

Duurzaamheid

De term duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met technische processen. We vergeten vaak dat onze waardes en overtuigingen hand in hand gaan met deze technische toepassing. Het is daarom van belang dat we scheidende begrippen ontgroeien om ons in lijn te stellen met de natuur.

Duurzaamheid

Onze teams

Het educatie-team houdt zich bezig met het geven van presentaties en organiseren van events.

Het media-team creëert creatieve uitdrukkingen geïnspireerd door de Zeitgeistgedachtegang.

Het IT-team zorgt voor de technische faciliteiten en werken mee aan het BOINC project.

Het fabricage-team is onder andere bezig met het ontwerpen en bouwen van windowfarms.

Het vertaal-team houdt zich bezig met het vertalen van onder andere flyers en video's naar het Nederlands.

Kom bij onze meetings, sluit je aan bij onze chapters en teams of start een nieuwe.

Contact & nieuws