BOINC

Een zeer eenvoudige manier om zonder inspanning de Zeitgeistbeweging te helpen, is door een deel van je computer rekenkracht vrij te geven voor wetenschappelijk onderzoek. Dit kan met het programma BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) in het TZM BOINC Project. Wanneer de screensaver van je computer geactiveerd wordt zal BOINC starten met berekeningen. Je kan het programma ook zo instellen dat er constant berekeningen worden uitgevoerd ongeacht de idle state (screensaver). Dit verbruik kan je wel beperken zodat je nog wat overhoudt voor je eigen computergebruik.

De Zeitgeistbeweging heeft een team bij de meeste wetenschappelijke projecten. Als je meedoet, zorg er dan voor dat je je aansluit bij het team "The Zeitgeist Movement". De credits die je dan toebedeelt krijgt worden dan bij het team van de Zeitgeistbeweging toegevoegd. Op deze manier komen we in de wetenschappelijke wereld in de spotlights.

Het is handig (maar niet verplicht) om lid te worden van ons IT-team. De community van de Zeitgeistbeweging kan je dan helpen met de installatie, configuratie en eventuele andere vragen. Het aangeraden project om je bij aan te sluiten is Rosetta@home. Dit is een non-profit project en heeft hulp nodig met het vaststellen van de drie dimensionale vormen van proteïnen. De simulaties hiervoor zijn zeer complex en hebben daarom veel rekenkracht nodig. Door BOINC te gebruiken help je mee aan onderzoek dat uiteindelijk kan leiden naar het vinden van behandelingen voor een aantal ernstige ziektes zoals HIV, malaria, kanker en alzheimer.

De reden dat de Zeitgeistbeweging hier aandacht aan besteed is:

  • Het is een uitstekende manier om de wereld de gezamenlijke kracht van de Zeitgeistbeweging te laten zien.
  • We helpen mee aan wetenschappelijk onderzoek.
  • We krijgen bekendheid als een hulpvaardige organisatie in wetenschappelijke kringen.
  • Hopelijk willen mensen werkzaam in de wetenschappen meer weten over waar de Zeitgeistbeweging voor staat.
  • Als wij als team focussen op een specifieke taak komt er rekenvermogen vrij voor andere wetenschappelijke projecten.
  • Als we de eerste plaats kunnen bereiken als team kunnen we door donatie van rekenvermogen sneller erkenning en bekendheid van de Zeitgeistbeweging krijgen.
  • Hopelijk kunnen we een band opbouwen met de onderzoekers en wetenschappers van deze projecten.