Ik ontmoette Gilbert rond 2008 op een online forum, 14 jaar geleden alweer. We waren toen allebei nog jonkies. Zijn username was DarkDancer. Op dat moment leerde ik gelijk Gilbert zijn grootste passies kennen. Dansen en zijn diepe betrokkenheid voor een betere wereld. Dat online forum was namelijk van de Zeitgeistbeweging, een internationale beweging die graag de mensheid zou willen verenigen richting een meer duurzame en sociale wereld.

Ik weet nog dat hij destijds een aantal plannen persoonlijk wilde bespreken, hij vroeg daarom naar mijn nummer. Nadat ik mijn nummer had gestuurd ging al vrij snel mijn telefoon. Ik woonde toen nog bij mijn ouders op het platteland, waar slecht mobiel bereik was. Ik moest daarom een sprintje trekken naar buiten, snel het land op, om in ieder geval een streepje bereik te krijgen. Een beetje buiten adem begonnen we zo ons eerste gesprek. Ik kan de exacte details van het gesprek niet meer herinneren. Wel weet ik mijn eerste indruk nog goed. Via de telefoon straalde hij een zelfverzekerde en zachtaardige persoonlijkheid uit met een sterke focus op goed werk leveren. Tijdens dat ene belletje werd al snel besloten dat we we een website zouden maken voor de Nederlandse Zeitgeistbeweging en vele andere plannen. Dit hebben we dan ook gedaan, maar absoluut niet alleen. Het was het begin van een zeer interessant hoofdstuk voor velen in Nederland. Maar niet alleen in Nederland, hij had internationaal ook veel mensen dezelfde richting op gestuurd. Er ontstond al snel een internationaal netwerk dat vandaag nog steeds bestaat en we deels te danken hebben aan Gilbert.

Gilbert organiseerde veel voor de beweging, zoals de jaarlijkse internationale bijeenkomsten waar hij zelf ook presenteerde voor meer dan duizend mensen. Verder spendeerde hij veel van zijn vrije tijd in het beantwoorden van mails van mensen met diverse vragen. Ook heeft hij jarenlang de internationale online meetings gefaciliteerd. We hebben samen een fantastische reis gemaakt. Met voor mij als hoogtepunt dat we in 2010 Jacque Fresco en Roxanne Meadows van The Venus Project een week lang door Nederland mochten begeleiden. Dit project van Jacque en Roxanne zou eventueel een blauwdruk kunnen vormen voor een betere toekomst voor de mensheid. Gilbert heeft veel soortgelijke activiteiten georganiseerd die bij velen een onuitwisbare indruk hebben achterlaten. Ik ben hier Gilbert en alle mensen die hierbij betrokken waren enorm dankbaar. Op Gilbert kon je rekenen, voor en achter de schermen.

Door de jaren heen ontdekte ik dat we niet alleen hetzelfde toekomstbeeld voor de mensheid deelden, maar ook dezelfde hobbies. Zoals bijvoorbeeld gamen en series kijken, met name science-fiction. En als covid niet in de weg had gezeten dan had Gilbert mijn vrouw en ik danslessen gegeven voor ons huwelijksfeest, waar Gilbert zelf ongetwijfeld ook helemaal los was gegaan. Deze zondag was ik op bezoek bij mijn ouders. De mobiele verbinding is daar sinds 2008 slechts deels verbeterd. Ik had Serf van de Nederlandse Zeitgeistbeweging aan de telefoon. Via hem hoorde ik het vreselijke nieuws dat Gilbert was overleden. Gilbert, we gaan je als goede vriend missen, maar ook je passie voor de beweging en hoge standaarden waar je altijd naar streefde.

Vorige Bericht Volgende Bericht