Vorig jaar is een basisinkomen initiatief gestart door EU burgers. Dit initiatief is bedoeld om ons huidige sociale vangnet anders in te delen, door de bureaucratie te verwijderen voor bijvoorbeeld uitkeringen. De kosten van die bureaucratie en het totale geldbedrag dat door instanties uitgedeeld wordt gaat dan rechtstreeks naar iedere burger, zonder enige uitzondering.

Er zijn al verschillende sociale experimenten geweest met het basisinkomen, met gemixte resultaten. Het EU burgerinitiatief voor het basisinkomen heeft nog maar weinig handtekeningen verzameld. Slechts 14,7% van het totaal aantal benodigde handtekeningen zijn tot nu toe opgehaald. En slechts 36% van het aantal handtekeningen dat uit Nederland moet komen. Over 40 weken kunnen er geen handtekeningen meer ingezameld worden, zet jij vandaag je handtekening? Deel de link ook met anderen! Alleen dan wordt dit idee beter onderzocht.

Hoe staat de Zeitgeistbeweging tegenover het basisinkomen? Lees daarvoor onze FAQ. De onderstaande video geeft wat meer achtergrondinformatie over het basisinkomen.

Previous Post Next Post