Video's (Dotsub)

Het vertalen van video's wordt op nationaal en internationaal niveau gecoördineerd. De Nederlandse Zeitgeist chapter werkt daarom samen met andere nationale chapters op dit gebied. Om op nationaal niveau van start te gaan zal je eerst lid moeten worden van ons vertaal-team en jezelf introduceren. Vervolgens zal je op Dotsub toegevoegd worden aan de Zeitgeistbeweging Nederland groep zodat je toegang hebt tot de lopende vertalingen. Om op internationaal niveau te werken zal je lid moeten worden van het internationale forum en ook daar een introductie moeten achterlaten. Er is verder ook een internationale wiki met een vertaallijst. Het nationale team heeft ook een vertaallijst.

De procedure voor het vertalen van video's op Dotsub is als volgt:

  • De video moet geupload worden op het YouTube kanaal van de Zeitgeistbeweging.
  • Het Dotsub account is gekoppeld aan het YouTube kanaal en kan op die manier de video importeren.
  • Leden van het vertaal-team moeten toegevoegd worden aan de Dotsub groep van de Zeitgeistbeweging.
  • Daarna zal de video van "captions" voorzien moeten worden. Dit houdt in dat de originele tekst van de video met de juiste tijdcodes ondertiteld moet worden. Bekijk hiervoor de eerst video hieronder.
  • Deze captions kunnen vervolgens vertaald worden naar het Nederlands of welke taal dan ook. Bekijk hiervoor de tweede video hieronder.